Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak se to má s českými bolševiky

Co kdyby někdo založil Nacionálně socialistickou stranu Čech a Moravy, předstíral, že nemá nic společného s Hitlerem, ale pak slavil výročí Pivního puče? Měl by být považován za demokrata? Podle mě nikoli.

Komunistická strana Čech a Moravy se občas pokouší předstírat, že je jinou stranou nežli KSČ, a tudíž jí nemají být připomínány dřívější komunistické zločiny. Přitom to není tak dávno, kdy si slavnostně připomněla vznik KSČ po rozpadu ČSSD v roce 1920, a její předseda Filip vyzval k návratu ke kořenům, to jest k Leninovi. Tím se ovšem Vojtěch Filip přihlásil přímo k tradici zločinecké KSČ a k masovému vrahu Leninovi. Připomeňme, že za jeho režimu házeli odpůrce třeba svázané do vysoké pece nebo je stříleli pěkně v řadě. Demokracie v tom žádná nebyla (taky komunisté v Rusku volby nikdy nevyhráli), od nácků nejsou nijak rozlišitelní. Pravda, kdysi snad KSČM schválila nějaké usnesení, které předchozí totalitní režim odsoudilo. Je těžko k dohledání a prý snad stále platí, neboť se jím pár členů KSČM snad stále řídí. Chování KSČM tím připomíná chování současné Ruské federace, která kdysi odsoudila mnohé zločiny SSSR, ale nyní se hlásí k sovětskému Hitlerovi Stalinovi a velmi hlasitě odmítá bourání pomníků z éry, kdy SSSR byl něco jako Velkoněmecká říše.

Je vhodno připomenout si historii české KSČ, jíž je KSČM očividně hrdou následovnicí. Tato strana vznikla po leninském vzoru rozkolem v sociální demokracii. Také ruští sociální demokraté prošli touto fází, když se jedna její frakce, která rozhodně neměla převahu, prohlásila za většinu (bolševiky). Tato frakce s pomocí Německa v době první světové války provedla puč proti přechodné ruské vládě (Lenin k tomu dostal prakticky neomezené prostředky z Německa s cílem rozvrátit ruskou společnost - dnes se tomu říká hybridní válka a Rusové jsou v ní mistři). Německo po následném příměří získalo obrovská území až někam k Volze. Mohlo být spokojeno. Pak ho ovšem porazili západní spojenci, zatímco v Rusku upevňoval moc nový krutý režim, nakonec ještě horší než carské samoděržaví.

V Rusku poté probíhala občanská válka, v níž bojovali odpůrci bolševiků, ať už jakéhokoli původu, proti této leninské sektě, za podpory západních států, jejichž vlády se velmi oprávněně této nebezpečné sekty obávaly. Proběhlo v nich totiž několik pokusů o komunistický puč. Sami leninisté definují ve svém učení, že v určité fázi přechodu k socialismu musí přijít diktatura proletariátu, která nemůže připustit demokratické mechanismy. Problém v tom je, že když se diktatura upevní, neexistuje žádný mechanismus, jak se jí zbavit, kromě povstání či revoluce. Demokracie má svou velkou výhodu v tom, že pokud nejsou voliči spokojeni se svou vládou, prostě ji vymění. Lenin naopak nikdy nevysvětlil, kdy přijde ta doba, kdy je možné diktaturu proletariátu ukončit a navrátit demokracii - bez rizika, že si lidé zvolí jinou stranu než komunisty. Proto je Leninovo učení učením diktatury, čili každý, kdo je hlásá, prosazuje návrat diktatury proti demokracii. Není v něm nic demokratického. A je to diktatura totalitní, neboť velí podřídit si všechny aspekty lidské společnosti pro potřeby ideologie. K Leninovi se stále hlásí současná KSČM slovy svého předsedy. A nejenom jeho.

KSČ se již za první československé republiky stala součástí Komunistické internacionály. To byl spolek stran, které nikdy nesledovaly zájmy vlastního státu, ale vždy sledovaly zájmy Ruského impéria či jeho následníka SSSR. Podle jakékoli definice je toto projev vlastizrady. Československá vláda to dobře vyhodnotila, a na nějakou dobu její čelní představitele trestně stíhala (Gottwald raději utekl do Moskvy). To víte, když vám fanatický předseda KSČ Klement Gottwald vyhrožuje, že ví, jak ostatním zakroutit krkem, a to v době, kdy v samotném Rusku, jemuž nikdy KSČ nepřestala sloužit, vrcholily ty nejhorší stalinské procesy, včetně vln poprav dokonce funkcionářů tamější komunistické strany... To se pak stát musí bránit proti této fanatické sektě, která navenek nemá jiné učení než to Leninovo, a kdo se postaví na odpor, musí být pověšen (viz "zakroutit krkem" od Klementa Gottwalda). Dnes je podobným nebezpečím Al-Kajda, Islámský stát, zkrátka mezinárodní fanatický islám. Tehdy to byl bolševismus. Předseda KSČM Vojtěch Filip se ale k této době stále hlásí. Najděte mi jediného člena KSČM, který by odsoudil Klementa Gottwalda...

KSČ byla tedy vždy spolkem vlastizrádců. Tato zločinecká strana ovšem ráda lákala různé levicové intelektuály podobného ražení, kteří se dnes sdružují okolo zelené či pirátské politiky. Ale ve skutečnosti byla velice pragmatická. Jakmile v ní ještě ve svobodné a demokratické první československé republice převládlo křídlo vedené zločincem Klementem Gottwaldem, začalo se vylučovat za různé "úchylky", protože toto křídlo přesně poslouchalo nařízení z Moskvy. Cílem byli různí "trockisté" či další "úchylkáři", stačilo na někoho ukázat prstem. Dokonce v KSČ existovala "pravicová úchylka". Někteří dřívější idealističtí členové odešli o své vůli, a pozdější totalitní režim jim to nezapomněl. Počet členů KSČ v tomto období poklesl na třetinu.

Zkrátka tehdejší KSČ na slovo poslouchala pokyny z Ruska. Po druhé světové válce, když se nepodařilo obnovit demokracii, se KSČ stala vůdčí stranou postupného přechodu k totalitní diktatuře. Po puči v únoru 1948 se potom náš stát stal naprosto podřízeným zájmům moskevského impéria. V něm v té době vládnul Stalin a jeho režim se třeba v Pobaltí, které toto impérium získalo na základě smlouvy s Hitlerem, choval úplně stejně, jako se u nás choval Heydrich. Lze hovořit o štěstí, že Stalin umřel dříve, než v této oblasti stačil své představy ruského lebensraumu dovést do konečných důsledků.

Bohužel jsme však po komunistickém puči neunikli té nejhorší formě stalinismu. Naše hospodářství bylo zcela rozvráceno, mnoho svobodomyslných lidí bylo posláno do vězení, byli další, kteří byli popraveni. Neexistovala demokracie, pouze totalitní režim přesně podle Mussoliniho definice. Komunisté se velice činili. Idealisté v jejich řadách se ve spojenectví těch, kteří prostě jenom chtěli svobodu, posléze v 60. letech 20. století pokusili režim změnit. Ať už by to bylo dopadlo jakkoli, nikdy to nezjistíme, protože nás v roce 1968 obsadily ozbrojené síly ruského sovětského režimu a jemu podřízených států.

Od té doby už to byl čirý pragmatismus. KSČ byla zcela podřízena Moskvě a hájila její zájmy. Dál poškozovala náš stát proti našim národním zájmům. Pokud tedy dnes říká Vojtěch Filip, předseda KSČM, že prý chce hájit naše národní zájmy, měl by vysvětlit, proč KSČ, jejímž byl členem, nikdy národní zájmy nehájila.

A jak vznikla KSČM? Předstírá, že je úplně nová strana, která nemá s původní KSČ nic společného. Tedy kromě toho, že se k ní hlásí a není schopná odsoudit její zločiny. Nuže - KSČ se po Listopadu přejmenovala na KSČS, to bylo ještě za federace. Poté vytvořila dvě své územní organizace, jednu na Slovensku, jednu v České republice. Neboli KSS a KSČM. Po rozpadu federace zanikla zastřešující složka. Čili KSČM je přímým následovníkem KSČ, nikoli něčím novým.

Ale pokud přijememe její fikci, že je novou stranou... Jenom si to představte. Vznikne Nacionálně socialistická strana Čech a Moravy, nedokáže odsoudit Hitlera a bude ho chválit za boj proti bolševismu... Vážně je nekorektní takovéto straně připomínat Osvětim? Může předstírat, že je složena z jiných lidí, ukazovat nějaké dobře ukryté dokumenty, že se snad distancovala od těch minulých zločinů. Ale kdo by jí věřil, když se zároveň její čelní představitelé přihlásí k této ideologii? 

My zde tedy stále máme KSČM. Stranu, která neumí odsoudit Klementa Gottwalda, což byl jednoznačně zločinec, vlastizrádce a masový vrah. V jejích řadách jsou i nadále lidé jako Marta Semelová, kteří schvalují popravu Milady Horákové. Jejich bývalý místopředseda Josef Skála se chlubí, že vítal okupaci ruským sovětským impériem v roce 1968. Tato strana nikdy neodsoudila současný ruský silně pravicový režim. Neexistuje žádný důvod, aby ho zrovna komunisté podporovali, pokud by se snad řídili svou vlastní ideologií. Ale to samozřejmě nikdy nedělali. Vždy sloužili zájmům jiného státu proti zájmům našim.

Ruský bolševismus byl přitom obdobou německého nacismu. Současná Ruská federace se od něj nikdy nedokázala distancovat. Zároveň však tamní současný režim odpovídá velmi přesně definici fašismu. Naši bolševikové z KSČM neochvějně podporují ruské fašisty. Je tedy nekorektní nazývat je rudými fašisty? Ale vůbec! Oni jsou přesně toto.

Čeští komunisté dostali šanci. Mohli se integrovat mezi eurokomunisty. Odsoudit Stalina, Brežněva, SSSR. Pak by byli ve frakci s evropskými komunisty, kteří stalinismus odmítají. Čeští komunisté to však odmítli! Doposud zůstávají v této frakci Evropského parlamentu pouhými pozorovateli, protože česká KSČM nikdy nedokázala odsoudit Stalinovy zločiny a stalinismus jako takový.

Dnes máme nicméně situaci, že čeští rudí fašisté podporují vládu Andreje Babiše, a mohou ji tedy vydírat. Vymýšlejí si proto různé nápady, a zkoušejí to - třeba nás více podřídit ruskému státu. Zároveň stále tito rudí fašisté lžou, jak jim jde o českou suverenitu, zatímco posílají ponížené kondolence do KLDR.

Samozřejmě má současná KSČM také osobnosti, které předstírají určitý evropský přesah a nijak nezdůrazňují ten fašistický základ. Třeba komunistická europoslankyně Kateřina Konečná. Ovšem pokaždé, když se s nimi pokoušíte bavit o zločinech jejich strany, snaží se odvést pozornost jinam. To přece nejde. Pokud se někdo, kdo se hlásí k tradicím podobné strany, zároveň není schopen distancovat od jejích zločinů, znamená to naprosto logicky, že s nimi souzní. Možná je neschvaluje, ale také je neodmítá. U demokratických stran se pořád hovoří o korupci - takže kdo není ochoten odsoudit korupční minulost, souzní s korupcí - dobře, beru, budu o tom přemýšlet. Ale kdo není ochoten odsoudit nacistické zločiny, souzní s nacisty. S Ovětimí. A kdo není ochoten odsoudit třeba Gottwalda, souzní...třeba s Jáchymovem. Nad tamním koncentračním táborem čeští komunisté vztyčili moc pěknou ceduli "Prací ke svobodě". Německy je to "Arbeit macht frei". Fakt se ty režimy tolik liší?

Bohužel je však současná KSČM součástí vládní koalice. Může vydírat i pana premiéra, že mu neschválí to, co by potřeboval. On byl jejím členem, registrovaným agentem její tajné policie. Je to těžké. Proto si současní komunisté začínají vyskakovat. Dokonce začínají předstírat, že jsou jinou stranou.

Jak poznáte, že nejsou? Stačí se jich zeptat na ty zločiny. Stále s nimi souzní, neumějí je odsoudit. Třeba jejich výrazný politik Jiří Dolejš, který jinak docela otevřeně odsuzuje komunistické zločiny na hranicích a odmítl tvrzení svého stranického kolegy Grospiče, že oběti sovětské okupace v roce 1968 většinou zemřely kvůli dopravním nehodám, nikdy nedokázal odsoudit Klementa Gottwalda. Prý to byl státník, jistě kontroverzní, nicméně stál v čele státu. Ať ho prý posoudí historici. Jistě, Adolf Hitler stál v čele státu, byl to tedy kontroverzní státník, a ať si ho posoudí historikové... Že ne? No, jistě, že ne. Jenže tohle jsou komunisté.

Zřetelný příklad máme i zde na blogu iDNES. Své články může publikovat kdekdo, včetně různých extrémistů. Zároveň redakce umožnila autorům článkům mazat jakýkoli příspěvek, který autorovi článku v blogu nevyhovuje. Někteří mažou a mažou. Podle mě je to určitým výrazem zbabělosti, smazat vše, co mi nevyhovuje. Proč nenechat negativní názor pěkně v diskuzi, ať ho každý vidí a udělá si vlastní názor? Pokud si stojím za svým názorem a považuji ho za správný, není přece žádný důvod bát se toho negativního. Zvláště pokud sám reaguji v diskuzi.

Nicméně to má každý z nás jinak. Asi jsem příliš svobodomyslný. Třeba člen KSČM Aleš Merta předstírá, jak svobodomyslný či demokratický je, avšak maže jakoukoli negativní reakci. Pod jeho články, v nichž se snaží propagovat své komunistické smýšlení, aniž by od něj bylo jakkoli zřetelné, že by odsoudil masové vrahy z minulosti své strany, k níž se tato strana stále hlásí (nebo například aby se aspoň distancoval od stalinistů typu Skály, Luzara, Grospiče či Semelové), je zdánlivě povolena diskuze. Diskutovat však ve skutečnosti není možné, neboť pan Merta maže většinu nesouhlasných názorů. Bohužel tím ukazuje i tady na blogu, že komunisté jsou pořád stejní. Napište jim do diskuze "Milada Horáková", a klidně vám to dvacetkrát smažou, že prý je to mimo téma. Stačilo by přitom vyjádření: Mrzí mě to, byl to zločin, nesmí se to opakovat. Tehdejší režim, který to provedl, nelze akceptovat". Jenže to komunisté neumějí. Jim je milejší Gottwald...

Ani pan Merta toto neumí. Raději maže. Toto jsou komunisté. Jsou stále stejní.

Autor: Jan Švadlenka | pátek 5.6.2020 21:53 | karma článku: 32,65 | přečteno: 1075x
  • Další články autora

Jan Švadlenka

Byl nový koronavirus uměle vyroben?

I v České republice se šíří zprávy o tom, že je nový koronavirus umělého původu. Jsem přesvědčen, že se jedná o konspirační teorii. Nedávno publikovaná analýza genetických sekvencí příbuzných koronavirů to dokazuje.

20.3.2020 v 23:28 | Karma: 20,57 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Kreacionismus jakožto alternativní vědecká teorie? Ale kdepak.

Někteří kreacionisté předstírají, že pouze hlásají atlernativní vědeckou teorii. "Evolucionisty" pak obviňují z nedemokratického chování, že prý se je snaží vytlačit z vědecké diskuze. Jenže kreacionismus alternativní teorií není.

11.11.2019 v 10:38 | Karma: 21,05 | Přečteno: 734x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Jak se konvektivní bouře podobá živé buňce

Vývoj konvektivní bouře (bouřky) se v mnohém podobá fungování živé soustavy. Také při něm dochází ke zvyšování uspořádanosti, a tím ke zdánlivému porušování 2. termodynamického zákona. Je tomu však doopravdy?

1.9.2019 v 12:08 | Karma: 15,18 | Přečteno: 315x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Trikolóra hnutí - český název pro "hrdé" vlastence

Václav Klaus mladší konečně představil svou novou stranu, kterou docela příznačně nazval "hnutí", čímž se zařadil přesně k těm populistům, k nimž byl již dříve řazen. A ještě moc dobře neumí česky - to že je vlastenec?

11.6.2019 v 21:21 | Karma: 23,40 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Politika

Jan Švadlenka

Současná představa o evoluci člověka

Poslední dobou se na blogu iDNES vyskytlo větší množství článků, které poněkud zmatečně popisují lidskou evoluci. Tento článek proto shrnuje současný pohled evolučních biologů.

15.4.2019 v 9:12 | Karma: 22,38 | Přečteno: 638x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Mučedník Václav Klaus mladší?

Poslanecký klub ODS vyzval Václava Klause mladšího, aby jeho řady opustil. Na to reagují jeho příznivci, kteří mu vyjadřují podporu. Jsou přesvědčeni, že je jenom trestán za své názory. S tím však nesouhlasím.

15.3.2019 v 11:58 | Karma: 34,98 | Přečteno: 2213x | Diskuse| Politika

Jan Švadlenka

Obrana liberální demokracie

Poslední dobou přibývají útoky proti liberální demokracii. Mnozí v ní spatřují nový druh diktátorského režimu a chtěli by ji nahradit demokracií bez přívlastků. Podle mě se nebezpečně pletou a jejich činnost může vést k diktatuře.

9.2.2019 v 14:05 | Karma: 17,24 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika

Jan Švadlenka

Regulovaná buněčná smrt III. – Další formy regulované buněčné smrti

Závěrečný článek série o regulované buněčné smrti je věnován jejím ostatním formám, jimiž buňka disponuje vedle apoptózy. Závěrem si povíme také něco o buněčném stárnutí (senescenci) i stárnutí organismu.

1.2.2019 v 15:07 | Karma: 11,52 | Přečteno: 287x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Regulovaná buněčná smrt II. - Apoptóza

Další část série článků týkajících se regulované buněčné smrti je věnována apoptóze, komplexnímu ději sloužícímu k odstraňování nepotřebných či nebezpečných buněk a recyklaci jejich materiálu.

15.1.2019 v 15:20 | Karma: 13,43 | Přečteno: 540x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Aktuální průběh kauzy Čapí hnízdo - shrnutí

Takže si aktuální průběh nejnovějšího dějství kauzy Čapí hnízdo shrňme. Pominu teď, zda to, co říká pan Babiš mladší, je věrohodné, protože on opravdu může být schizofrenikem, který trpí paranoidními bludy.

16.11.2018 v 11:20 | Karma: 28,85 | Přečteno: 1133x | Diskuse| Politika

Jan Švadlenka

Ošemetnost historických paralel III.

Je pád Římské říše vhodnou historickou paralelou k současné době, nebo by seděly spíše jiné paralely? A co třeba doba mezi 1 a 2. světovou válkou?

1.9.2018 v 20:38 | Karma: 10,50 | Přečteno: 382x | Diskuse| Společnost

Jan Švadlenka

Ošemetnost historických paralel II.

Ve svém minulém článku jsem se pokusil vysvětlit, že lidské dějiny jsou povahy chaotické, a tudíž je velmi obtížné je předvídat. Dotknul jsem se i pádu Římské říše. Je to skutečné vhodná paralela k současné situaci?

20.8.2018 v 2:23 | Karma: 10,31 | Přečteno: 360x | Diskuse| Společnost

Jan Švadlenka

Ošemetnost historických paralel I.

Nedávno jsem se znovu setkal s názorem, že se současný stav Evropy podobá stavu před pádem Římské říše. Jenže dějiny se neopakují a jenom těžko se dají předvídat. Následující série článků se proto bude týkat historických paralel.

12.8.2018 v 10:45 | Karma: 16,23 | Přečteno: 672x | Diskuse| Společnost

Jan Švadlenka

Vítězný únor 2018?

Vývoj po posledních volbách do Poslanecké sněmovny leckoho znepokojuje. K moci se opět dostávají komunisté, kteří oslavují Vítězný únor, dominantní "hnutí" dává najevo, jak mu překáží demokracie. Hrozí nám tedy návrat normalizace?

26.2.2018 v 10:00 | Karma: 24,10 | Přečteno: 713x | Diskuse| Politika

Jan Švadlenka

Tvorba antigenně specifického receptoru - důkaz evoluce na molekulární úrovni

Na příkladu formování antigenně specifického receptoru lymfocytů si popíšeme molekulární důkaz evoluce. Tento proces zahrnuje naprodukci potomstva, jeho variabilitu, dědičnost této variability i selekci. Přesně podle Darwina.

27.1.2018 v 12:28 | Karma: 15,97 | Přečteno: 493x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

O buněčné signalizaci

Při popisu buněčných pochodů bývají velmi často používány pojmy navozující dojem, že je buňka takový složitější stroj. Jedná se ovšem o značné zjednodušení.

9.1.2018 v 10:06 | Karma: 14,12 | Přečteno: 408x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Regulovaná buněčná smrt I. - Úvod

V následující sérii článků přiblížím buněčné pochody označované souhrnně jako regulovaná buněčná smrt. Jedná se v podstatě o buněčnou sebevraždu, která má důležitou úlohu při udržování homeostázy mnohobuněčného organismu.

1.1.2018 v 23:45 | Karma: 15,53 | Přečteno: 835x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Polemika s panem Kapolkou o evoluci aneb ukázka dezinformace - část III.

V tomto článku hodlám ukončit svou polemiku s panem Kapolkou. Uvedu argumenty svědčící pro evoluci a v závěru vysvětlím, v čem spočívá ona dezinformace, která se prolínala všemi jeho články.

16.11.2017 v 0:07 | Karma: 21,54 | Přečteno: 660x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Polemika s panem Kapolkou o evoluci aneb ukázka dezinformace - část II.

Pokračování mé polemiky s panem Kapolkou poněkud zkomplikovalo to, že své články najednou smazal, takže již není na co odkazovat. Rád bych ji nicméně dokončil, neboť ji beru coby osvětu proti tmářství různých Vítů či Kapolků.

6.11.2017 v 22:16 | Karma: 20,04 | Přečteno: 809x | Diskuse| Věda

Jan Švadlenka

Polemika s panem Kapolkou o evoluci aneb ukázka dezinformace - část I.

Během září a října jsme se na tomto blogu mohli setkat s "polemikou s evolucí" od pana Kapolky. Argumenty, které přináší, jsou nicotné. Pan Kapolka rád využívá postupů různých dezinformátorů. Ve své "polemice" na ně nyní poukáži.

1.11.2017 v 22:50 | Karma: 19,20 | Přečteno: 740x | Diskuse| Věda
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik