Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak si říkám, že ještě během víkendu napíšu jeden blog věnovaný evoluční biologii. Ještě jednou jsem si přečetl poslední článek pana Chaloupky o tom, zda existuje evoluce. Opět plno klišé o tom, jak evoluční teorie není skutečná věda. Chtěl bych vysvětlit, v čem se kreacionisté mýlí. Především nerozlišují pojmy evoluční teorie (klasická vyvratitelná vědecká teorie), evoluční biologie (věda zabývající se evolucí) a evoluce (proces, který již byl prokázán).

0 0
možnosti
DT

R^ Prosím, prosím napište jej! R^

Díkybohu tu máme někoho, kdo může tyhle pohádkáře rozebrat odborně a uvést věci na pravou míru. R^

1 0
možnosti
LV

Ep. S. Pavla K: Ef. 3:9... A vysvětlil všechněm, jaké by bylo obcování tajemství skrytého od věků v Bohu kterýž VČECKO stvořil skrze Ježíše Krista.( Ježíš Kristus) K. Kol. 1:15- 16.. NKterýž jest obraz Boha neviditelného prvorozený VŠEHO stvoření. nebo skrze něho STVOŘENY jsou VŠECKY věci, kteréž jsou na nebi i na zemi.....Zjevení Ježíše Krista 10:6... A přisáhl skrze živého na věky věků, kterýž stvořil nebe i to což v něm jest, i zemi i to což na ní jest, a moře i to což v něm jest..... Jednou budete mít možnost sám, se na vše zeptat Stvořitele zemi i nebe, jestli jsme z opice. Ježíš neučil že jsme z opice. Stále platí toto což vy svou fantastickou evoluci popíráte: Mat.10-4-5.On pak ( Ježíš) odpovídaje řekl jim: Což jste nečetli, že ten kterýž stvořil s počátku MUŽE A ŽENU učinil je? Protož opustí člověk otce i matku; a připojí se k manželce své, i budou dva JEDNO TĚLO. Tak jako na počátku, ale to vám nic neříká. Mějte se hezky. Přeji příjemný den.

0 0
možnosti

Teď se v tom trochu ztrácím. Který z těch veršů popírá evoluci a čím?

0 0
možnosti
LV

Souhrn z vaších odpovědí. Pan Chaloupka velice jasně vědecky podložil, že evoluce v kterou věříte je absolutní nesmysl. Dal na to mnoho odkazů, a zdrojů, což vy jste nebyl schopen učinit. Mimo to jste jenom spochybnil dva zdroje a to Pana Behe a Mejsnara. A ty ostatní vědce a vynálezy vás nezajímají,protože cokoliv je proti vaším zastaralým představám , tak to suverénně odhazujete. Prostě se to nehodí vaším fantastickým evolučním představám v které mermomocně věříte. Je to prostě vaše nedotknutelné králoství. Bibli a jejím výkladům nerozumíte ani za mák. Na jednu stránku nepopíráte existenci Boha a Ježíše, ale na druhou stránku spochybňujete co řekl, a tím děláte Ježíše lháře.

Nejenom to, ale snažíte se říkat že Bůh mohl povolit evoluci v jakou věřite???? A říkáte o mě:Přesto nejste schopen akceptovat evoluci, která v Bibli také není popsána. V Bibli je zmínka o zemi 975x ale to už vás asi nazjímá.

A když velice jasně Ježíš poukazuje na Starý Zákon o stvoření muže a ženy, nebo mluví o světové potopě, tak říkáte že je to podobenství a nic takového se nestalo? A pak se snažíte mě poučovat, že na Bibli se musím dívat realisticky. Vaš neznalost Bible je očividná. Vše musí zapadat do sebe, ale to vás už nezajímá. Na jednu stránku, věříte že země je stará milóny let, a na druhou se mně snažíte přesvědčit veršíčkama, že celý vesmír nad zemí byl stvořen v šeti dnech. Používáte v Bibli isolované veršíčky, aby jste zpronevěřil celou souvislost. Vaše odpovědi jsou většinou tápavé a nepřesné jako ,, Mohl být, mohlo se tak stát,. Nemám v úmyslu jít ve všem do detailů jako třeba píšete nejsou žádné vody nad oblohou. A co říkají vědci? Aniž byste rozuměl celému procesu, tak píšete abych vás přestal houpat. Což nyní dělám. mějte se hezky.

0 0
možnosti
LV

Ve vesmíru se velké množství vody nachází v molekulárních mračnech v mezihvězdném prostoru. Také protoplanetární mlhovina, ze které vzniklo Slunce a celá sluneční soustava, obsahovala velké množství vody, z níž část se zachovala v Oortově oblaku, kde se z ní zřejmě ještě dnes tvoří nové komety. Jádra komet obsahují desítky procent vody. Podle jedné z teorií právě komety zanesly na Zemi většinu vody, která zde v současnosti je.

Také některé měsíce planet, tělesa Kuiperova pásu a transneptunická tělesa jsou převážně tvořena vodou v pevném skupenství. Velký podpovrchový oceán vody se předpokládá na Jupiterově měsíci Europa. Dále se mě vysmíváte, že voda nemá v sobě látky které způsobují výbuch. Přečtěte si laskavě Chemické vlastnosti vody. Voda snad neobsahuje vodík?

Chemické vlastnosti[editovat | editovat zdroj]

0 0
možnosti
MS

Slova jednoho velmi konzervativního katolického kněze k tématu:

"Pokud někdo tvrdí, že Bůh v jednom dni stvořil usazeniny, aby vypadaly, jako by se usazovaly tisíce let a na tomto principu rozvíjí další teorie, tak dělá ze Stvořitele podvodníka, který nás nevede skrze stvoření k poznávání pravdy, nýbrž nás skrze stvoření klame. To je neslučitelné s pravdivostí Boží, neodporuje to sice Boží všemohoucnosti, ale odporuje to Boží lásce a zdravému rozumu. Takové teorie zpravidla pocházejí od různých protestantských sekt. Je to klasický příklad toho, že hereze připravuje člověka nejen o víru, ale nakonec i o zdravý rozum. ... Rozumný a důvěryhodný úsudek vzdělaného člověka uznávajícího hranice svých vědomostí je vždy důvěryhodnější, než nepodložené pocitové náboženské výlevy."

0 0
možnosti

Kdyby jenom usazeniny. Co třeba světlo vzdálených hvězd? Pokud je navíc svět tak mladý, tak Bůh musel některé hvězdy stvořit těsně předtím, než zase zanikly, a jiné zase v různých fázích vzniku. A co třeba krasové jeskyně? Pokud by měl pravdu pan Chaloupka, tedy že ty mocné usazeniny, obsahující mořské živočichy, vznikly při Potopě, tak kdy v nich potom vznikly ty jeskyně? Rychle proudící voda ty podzemní tunely s krápníkovou výzdobou nemohla vytvořit. Musely tedy vzniknout opravdu hodně pozvolna, kapičku po kapičce. Vážně to panu Chaloupkovi dává dostatek času, aby se to stihlo od Potopy světa?

1 0
možnosti
DP

Proč by ten pán diskutoval? On to ví přece nejlíp.;-D

0 0
možnosti
DT

Díkybohu a autorovi za tenhle blog! To s tím bohem samozřejmě myslím obrazně a autorovi tímto obrovské díky, že uvádí věci na pravou míru. R^

Bloger Chaloupka si dal opravdu mnoho práce, aby podpořil své teze, ale bohužel pro něj, manipulace faktů a mírné "náhodné" popletení pojmů v jeho blozích se dá odhalit už i pouhým laickým náhledem s malou podporou wikipedie.

Moc dobře ví, proč nedovolil diskuze. :-)

2 0
možnosti

Je s podivem, že pedagogický a vysokoškolský vědeckovýzkumný pracovník necítí potřebu diskutovat nad svými myšlenkami a závěry, které z nich vyvozuje. Proč asi?

0 0
možnosti
LV

Jen málokdo si uvědomuje, že jeprakticky nemožné pro dnešního vědce nebo intelektuála být plně objektivní anive svém oboru. V mnoha vědních disciplínách, geologii, antropologii, biologiiatd., vědci přijímají teorii uniformity. Proto předpokládají, že vše živé sevyvinulo během miliónů let. To je základ, ze kterého vychází jejich myšlení.Myšlenka, že všemu živému trvalo milióny let, než dosáhlo stavu, ve kterém jenyní, musí být nějak opodstatněna. Kdyby vědec připustil, že Bůh stvořil Adamaa Evu jako dospělé jedince, a že různé druhy života vzešly přímo z Jeho ruky,bylo by mnoho záhad spojených se stvořením rozluštěno. První kniha Bible -Genesis - by se stala nejpřijatelnějším vysvětlením vzniku viditelného životaineviditelného světa. Ale světsky vyškolená mysl odmítá přemýšlet o takovétomožnosti. Evoluce potřebuje přirozený, ne nadpřirozený původ.

0 0
možnosti
DN

Samozřejmě nikdo nedokáže být plně objektivní. To nikdo netvrdí, ale rozhodně je více objektivní člověk který se danou problematikou dlouhodobě zabývá nežli laik.

0 0
možnosti
SK

K čemu ty dohady - a kdo stvořil boha ? Ten tu byl věčně- hmm to je mi vědecké a logické odůvodnění...

1 0
možnosti
LV

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. (1 Moj. l:l)

To znamená Bůh stvořil čas a jeho první moment, a v tomto počátku stvořil nebe, tedy prostor, a zemi, tedy hmotu. Bůh nepočal tvořit v čase, v určitém časovém momentu, protože Sám čas stvořil společně s ostatním stvořením. Před tím než začal tvořit, čas nebyl. Proto všechna příslovce času jako před, potom, někdy, kdy, zatím atd. pro Boha neexistují. My si bez nich nic představit neumíme, protože v čase se měří všechny změny kterému zapříčiněné stvoření mající počátek podléhají. Bůh je však nezapříčiněn, bez počátku, a absolutně neměnný, proto nežije v čase. Kdyby v čase žil, byl by stvořen, podléhal by změnám, ale to je nutný nesmysl. Proto otázka kdy Bůh stvořil vesmír je v podstatě nepochopení Boží neomezené dokonalosti, jeho hrůzu nahánějící svatosti, a strhávání Jej na úroveň časoprostorového stvoření.

0 0
možnosti
JP

J11o91s44e28f 36P81o16t65r

24. 1. 2017 22:39

Nekonečné dohady, nekonečné argumenty pro a proti. Přesto bych si dovolil několik postřehů.

Ten první přímo pro pana Švadlenku. V nedělním vědeckém vysílání ČT 24 moderátor p. Stach seznamoval posluchače se zjištěním vědců (přesně nemůžu určit, snad islandských), kteří zjistili, že naše těla jsou skutečně složená z vesmírného prachu. Zde opět dochází k souběhu vědeckého tvrzení a Bible. Po staletí opakují duchovní na Popeleční středu "člověče pomni, že prach jsi a v prach se obrátíš"

Nikdo netvrdí, že evoluce neexistuje. Ovšem diametrálně jinak, než je současné vědecké paradigma. Jako příklad bych uved trapný příklad vývoje oka, kdy mělo být vyvinuto až 54x. Ve skutečnosti se jedná o gen, který se opakuje u všech živočichů (jako modul, který lze běžně měnit). Důkazem toho je pokus, kdy vědci implantovali prasečí (opakuji prasečí) gen pro oko na křídlo octomilky. Vyvinulo se tam funkční oko, ne prasečí, ale oko octomilky.

Vývoj člověka by měl probíhat náhodnými genetickými mutacemi, také vyvolané selekčním tlakem. Tak se u člověka vyvinul smysl pro krásu, pro hudbu, matematiku, schopnost chápat tajemství vesmíru .... Může mi zde někdo vysvětlit jak je možné, že se na základě selekčního tlaku u člověka nevyvinul smysl pro práci? Práce je těžká, špinavá, nepříjemná, člověk ji vždy odmítá, přitom pro přežití byla nejméně 100x selekčně naléhavější než všechny ostatní selekční tlaky dohromady.

1 0
možnosti

První půlka v pohodě. Druhá půlka vůbec nedává smysl. Oko vzniklo jenom jednou v podobě orgánu / organely schopného zaznamenávat světlo a stín. Ty geny máme všichni eukaryoti a pak si je různě modifikujeme. A jinak: u člověka se vyvinul smysl pro práci, stejný mají už šimpanzi. A je stále velmi silný. Pouze ho současný sociální stát oslabuje. Nechte chvilku působit selekci a uvidíte, jak to dopadne.

6 0
možnosti
IV

Já být bohem, tak do toho prostě trochu šťouchnu, a počkám, co z toho vznikne.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik