Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vrtá mi hlavou, pročpak pan Chaloupka u svých článků nepovoluje diskusi.

0 0
možnosti
Foto

A kde je ta vyvratitelná hypotéza ?

0 0
možnosti
Foto

R^

A od těch fundamentalistů bych si rád přečetl článek na téma "kdo stvořil boha" (když tedy nic nevzniká samo o sobě). Předem děkuji...

4 0
možnosti

Když prý je Vesmír součástí multivesmírů, asi bude Bůh stvořen multibohy :-). Myslím, že důkazní nouze je na obou stranách stejná.

0 0
možnosti

Marně se pokouším svému téměř tříletému vnukovi vysvětlit, že bubáci nejsou a obávám se pane Švadlenko, že ani Vám se to nepovede

3 0
možnosti
Foto

Ty bubaky bych mu nerozmlouval. Rekl bych mu vsak, ze kdyz bude hodny, ze se jich nemusi bat.

Casem prijde sam na to, ze bubaci nejsou.

1 0
možnosti
Foto

A nyní se stal odpůrce evoluční teorie, podporovatel ID, víceprezidentem USA.

1 0
možnosti

a od té doby už chci ať to tam Trump vydrží..

0 0
možnosti
Foto

Jak je známo samo od sebe nevznikne, vše musí mít nějakou příčinou, nějaký motor, hnací sílu. Každý dům, každé auto, každý kus nábytku, každá věc potřebuje ke svému vzniku naše přičinění, naše úsilí, naši práci. Žádná věc na tomto světě nevzniká sama od sebe samočinným vývojem. Všechny věci jsou závislé na našem přičinění. Lidský genetický kód je tak složitý a obsáhlý, že když by jste chtěli tento kód zapsat, museli by jste popsat tisíc knih. Každá tato kniha by musela obsahovat pět set listů. Každý genetický kód je unikátní, každý člověk má svou vlastní tuto obsáhlou knihovnu.Pokud nedovede vzniknout nedokonalá neživá věc sama od sebe, jak by mohl vzniknout složitý život, celá tak překrásná barevná příroda, plná všemožných rostlin a živočichů? Příroda, která je do posledního puntíku promyšlená a provázána. Ha !

1 4
možnosti

Jak podle vás vzniká bouřka? Na začátku máte jenom určité rozvrstvení vzduchu, na konci docela strukturovaný oblak, v němž se vyskytují velké kusy ledu, silné větrné proudy a vznikají elektrické výboje. Také k tomu někdo dává vědomý impulz?

5 0
možnosti
Foto

Ostatky člověka našeho typu nejsou nacházeny v geologických vrstvách starších cca 35 000 let. Prostě dříve se tady patrně nevyskytoval. Jak tento fakt tak prudkého evolučního vývoje člověka vysvětlit? Genetickým výběrem člověku příbuzných druhů, jejich mutacemi či nějakými jinými genetickými přeskoky? Vzhledem k tomu, jak dlouho se život na Zemi vyvíjí, je to nepravděpodobné. Odkud jsme se tady vlastně vzali a v tolika rasových variantách. Myslíte, že se na tom podílí nějaké genetické transmutační šoky díky zvláštním podmínkám? Člověk našeho typu se tady vlastně rozvíjí až po ustoupení doby ledové. Že by byl předčlověk těmito změnami tak zaskočen a mutoval na inteligentnější vývojovou variantu?

1 0
možnosti

Ba ne. To jste si asi překroutil. Ostatky člověka našeho typu nejsou v Evropě nacházeny ve vrstvách starších než 40 000 let. Dříve se ovšem vyskytoval v Africe, tam už před nějakými 150 000 lety.

0 0
možnosti

J80i56ř54í 28H57r36b63e31k

29. 1. 2017 9:36

Není vědy kromě matematiky, vše ostatní je jen více či méně potvrzená víra v určité hypotézy :-P;-D

1 0
možnosti

P42e91t85r 93F97a15b81i62á41n

29. 1. 2017 11:04

nesouhlasím, je toliko prokazatelných vědních oborů, které jsou od matematiky velmi odlišné. Ale souhlasím, že matematika je z nich asi nejvíce rozšířená, sofistikovaná a nejvíce konzistentní.

0 0
možnosti

P83a80v73e62l 92V58é84b69r

29. 1. 2017 8:06

Napsal jsem to již na některém blogu jiného náboženského fanatika:

Kde vládne víra, tam fakta nemají šanci.

Váš článek je (spravedlivým) bojem proti větrným mlýnům. Oni ti náboženští blouznivci totiž žádný argument proti jejich víře nepřijmou.

Za článek karma.

2 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik