Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Díky, že to pořád znovu a znovu těm tmářům vysvětlujete. Člověk je nesmí nechat bez povšimnutí, nakonec by těm nelogickým nesmyslům ještě lidi začali věřit. Viz Däniken, Zillmerovi podobný podnikatel s lidskou důvěřivostí. :-)

Vám R^R^

1 0
možnosti
Foto

Člověk má v jádru každé buňky v těle 46 chromozomů, které jsou v párech. Polovina od otce a polovina od matky. Pohlavní buňky mají jen 23 chromozómů. Na této mikro úrovni probíhají tak specifické a složité procesy navrženy přesně pro tento účel. Například před rozdělením buňky se tato spirála “sama od sebe” rozplete a vytvoří se “sama od sebe” její přesná kopie. Pak se chromozomy shromáždí “samy od sebe” uprostřed buňky a “samy od sebe” se rozdělí na poloviny na protilehlých stranách buňky a následně se “sama od sebe” buňka rozdělí napůl.Co řídí tyto procesy, proč se chromozomy v buňce rozestoupí přesně tak, jak mají během mitózy a meiózy? Což způsobí rozdělení buňky? Proč funguje rozplétání a duplikace spirály DNA.

0 0
možnosti

Na to odpovídá buněčná a molekulární biologie. Ty procesy už jsou z větší části pochopeny. Chtěl bych tomu věnovat i svůj blog - postupně bych tyto procesy chtěl popsat, a tím buněčnou biologii popularizovat.

2 0
možnosti
Foto

Co bylo předtím, než vznikl vesmír ??

0 0
možnosti

Z našeho hlediska nelze odpovědět, protože čas, v němž žijeme my, vznikl společně s vesmírem. Pro nás tedy není žádné "předtím". Lze ovšem různě spekulovat, ale sem bych se pouštět nechtěl. Bavíme se nyní o evoluci. Ta mohla probíhat až po vzniku života.

2 0
možnosti
JN

J61i81ř36í 88N89o37s26e30k

12. 2. 2017 20:44

Jo, čtu vás rád. A máte nadhled R^

2 0
možnosti

Díky :-). Původně jsem dneska už téměř dokončil svůj text věnovaný buňce, kterým bych se chtěl odpíchnout k dalším textům, protože mi došlo, že jsem začal až moc odborně, ale pan Vít mi nedal...

0 0
možnosti
ZH

O postupné přijetí evolučního modelu v katolické církvi se zasloužil mj. Tielhard de Chardin. Tmářství současné pavědy je ohromující svou drzostí. Na druhé straně bláznivost některých náboženských blouznivců je dostatečně srovnatelné R^:-)

0 0
možnosti
MP

Pokud by se někomu zdály Chardinovy myšlenky neslučitelné se skutečnými biblickými pravdami, může si vybrat některé z nově vzniklých katolických kreacionistických institutů https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Catholic_creationist_organisations

Omlouvám se, pane Švadlenko, agnostiky respektuji. Tohle bylo určeno jen pro pana Hornera.

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik