Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak koukám, že už není o čem polemizovat. Pan Kapolka podle všeho své články smazal, už nejsou dostupné. Pozoruhodný přístup...

2 0
možnosti
JP

J72o86s10e23f 33P26o94t21r

5. 11. 2017 2:04

Pane Švadlenka,

v článku jste zatím uvedl jen klišé. Pokud jsem dobře pochopil, pan Kapolka se snažil interpretovat myšlenky "Michael Behe: Černá skříňka Darwinova", kde se jedná hlavně o nezjednodušitelných složitostech. Těšíme se jak je budete vyvracet, samozřejmě, že ne frázemi a ne podmiňovacím způsobem jako : snad, asi pravděpodobně, zdá se, rostliny se rozhodly.......

2 0
možnosti

To jste pochopil celkem špatně. Ano, pan Kapolka mimo jiné zmiňuje i nezjednodušitelnou složitost, ale píše nejenom o ní. Bohužel si to už nemůžete ověřit, protože pan Kapolka ty články odstranil. Jako kdyby sem nic nenapsal.

0 0
možnosti
WW

V diskusi (v té, co byla zlikvidována k jeho škodé) jsem měl na pana Kapoku dotaz, co od toho očekává - potlesk jehovistického publika? Buď se něco dělá pořádně, nebo se jde cestou pohodlné víry s legitimním neověřováním faktů. Pan Kapolka jde na šrek cestou 6. tisícové staré Země s představou předlohy, do které se stůj co stůj musí antropicky vecpat hotový život, argumentuje výroky pochybných existencí a předkládá počty prvého stupně základní školy. Jeho faktum stojí na "jedna bába povídala" a samozřejmě na jakýchsi záplatách ze starého zákona a sektářských dogmat. Když to tedy nedělá pořádně, tj že se neopírá o důležitá fakta, své představy vydává za neoddiskutovatelná a nezpochybnitelná zjištění a jdoucí na ruku jakémusi náboženství, musí každý nabýt dojmu, že patří do fanklubu nějaké sekty a na rozdíl od ostatních věřících, hledá posilovače jakési víry zásadně skrze zpochybnění práce a výsledků těch, kteří si nemohou dovolit žádné fantastické pohádky, Že jde o obyčejného náboženského sektáře prozradilo i to, že tak jako jiní podobní, při nedostatku argumentů křičí po důkazech diskutující protistrany aniž by předložili pádný důkaz jako první, manipulují s diskutujícími tak, že je nepodstatnými odbočkami zdezorientují a touto mazaností se vyhnou přímé odpovědí na přímou otázku...,a pan Kapolka z toho nijak nevybočuje a vypadá to, že jeho cíle jsou poplatné nějaké skupině náboženských fanatiků, než něčemu serioznímu.

2 2
možnosti
JP

J73o71s22e63f 64P97o88t67r

5. 11. 2017 2:18

Pane Winter,

éopakuji, co už jsem vám jednou napsal, totiž to. že žijete v nesprávním čase na nesprávném místě. V jste se měl fakt narodit v socialistické ČSSR, v době normalizace byste měl obrovskou karierní perspektivu. Rudé právo, kdybyste začal číst, tak, aspoň já, kromě sportovních výsledků na poslední straně jsem nepochopil vůbec nic. Fráze a mlácení prázdné slámy od počátku dokonce. Přesně tak jak vyznívají vaše diskuzní příspěvky. Až člověk musel obdivovat ty autory, kde tu fantastiku berou. Ovšem, když pochopil, že se jedná o jejich náboženský ( ateistický), světový názor, tak se s tím smířil, jen jsem si říkal, že tam mohli dát někoho chytřejšího. Jenže ti chytřejší jaksi asi nebyli k dispozici.

1 2
možnosti
Foto

Věda ale opravdu zatím nepřinesla jasné a pádné důkazy o tom, jak vznikl a vyvíjel se život na zami. Jsou to stále jen hypotézy, proto i ty různé jiné teorie.:-)

Jsou sice dělány významné vědecké pokusy o umělé vytvoření té nejjednodušší živé buňky jakožto samostatného živočicha, ale zatím neúspěšně.

1 1
možnosti

Milý pane Stratile, i vás řadím mezi osoby s nedostatečně vyvinutým kritickým myšlením, zato však nadmíru vyvinutým egem. To, co jste nyní použil, je další příklad argumentačního klamu. To, že věda zatím neumí napodobit vznik života, je irelevantní k faktu, zda existuje či neexistuje evoluce (jako, že evoluce byla již pozorována). Diskuze je zbytečná, zase to sklouzne k vašim bizarnostem, a to už máme za sebou. Nic podnětného by nepřinesla.

2 0
možnosti
DT

R^

Nejhorší na tom je, část lidí je opravdu schopná na to naletět, ta část, která se řídit vaší radou nemůže, protože neví, jaké otázky má klást. Spolu s lákavou vidinou senzace a odhalování jakési utajované pravdy to v hlavách udělá obrovskou paseku. Viz Däniken...

1 0
možnosti

Právě proto se pokouším o osvětu. Podobní "prodavači hrnců" tady budou vždycky, a je tedy potřeba na ně neustále upozorňovat.

3 0
možnosti
JB

Jeden jeho blog jsem četl, hrozné blafy. Ani neotevřel diskusi. Myslím, že tady, v Čechách, s tím svým "učením" neuspěje.

1 2
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik