Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Švadlenka, píšete trochu dlouhý článek, ve kterém jaksi stojíte v pozici obhájce soudobé tzv. liberální demokracie. Tato měkká totalita bourá poslední obranu holého rozumu či přirozené morálky, jak můžete vidět třeba na brněnském představení s pornoherci proti Kristu a pro islám (jmenovala se "Vaše naše násilí"?). Tato údajná svoboda naší společnosti je jen pro ty, kteří přináší cokoli proti morálce, nejsou účinné nástroje k obraně před expanzí všeho cizího a sprostého. Nechápu, co obdivujete na současném úpadkovém stavu. Chápu však třeba premiéra Orbána, který čelí nadnárodním společnostem (levné energie pro domácnost) či hrozbám, jejichž přítomnost je současnými vládními, až po mezinárodní společnosti, korigována a zatajována.

0 0
možnosti

Z vašeho příspěvku soudím, že vůbec netušíte, co je to totalita. Mícháte páté přes deváté, ale vypadá to, že by vám vůbec nebyla proti mysli vláda pevné ruky (Orbán), tedy konec demokracie, a možná jste dokonce uvěřil v nějaké konspirační teorie. Co se týče té hry, považuji ji za pitomou, je skandální, že to původně mělo dostat dotaci, ale to je vše. Doporučoval bych ignorovat, nikoli tomu ještě dělat publicitu. Nerad bych se dočkal toho, že budou chodit nějaké "morální hlídky" jako v Íránu a trestat vše, co bude proti morálce - třeba moc krátké vousy.

0 0
možnosti
PN

Dovolím si protestovat proti tvrzení, že zde máme demokracii. Demokracie nemůže existovat bez svobody slova a ve státě, kde můžete spáchat trestný čin tím, že máte na oblečení nedovolený symbol nebo tím, že nbapíšete svůj názor na internet žádná svoboda slova není a tudíž ani žádná demkracie.

0 0
možnosti

Přesně o takovéto relativizaci také píši. Demokracii u nás samozřejmě máme, ale vy určitě chcete tu “bez přívlastků”. Proč vám vlastně tak záleží na tom, že je zakázáno hlásit se k nacismu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik