Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každá demokracie, vede časem k nějakému druhu socialismu a k státní totalitě.

0 1
možnosti

Každý život vede ke smrti. Banální pravda.

0 1
možnosti

Jinak, zájemcům doporučuji k přečtení tento článek, který jsem nedávno objevil: https://pravybreh.cz/muzi-kteri-nenavidi-liberalni-demokracii

Je to tam popsáno možná ještě lépe, než jak jsem to napsal já.

0 0
možnosti

Myslím si, že o matení pojmů skutečně jde.

Můžete sice říkat pánvi hrnec a hrnci pánev, ale nic to nezmění na vlastnostech pánve ani hrnce.

Demokracie jistě neznamená návrat do doby starého Řecka nebo totality a stejně tak není liberální demokracie ta jediná správná demokracie.

Myslím si, že liberální demokracie je odchylka od demokracie směrem k přílišnému liberalizmu a také ten vámi odmítaný terminus technicus.

Vyznačuje se nadřazením a tedy vládou menšin kulturních, náboženských, národnostních, etnických a dalších nad většinou.

6 0
možnosti

Co je tedy ta skutečná demokracie? Dokázal byste odpovědět?

0 0
možnosti

Obávám se tzv. liberální demokracie se v současné době projevuje hlavně prosazováním názorů nejvíce ukřičených menšin se svými požadavky na směřování společnosti, které však neodpovídá názorům méně ukřičené většiny.

Velká část politiků v obavě o svoje pozice požadavkům křiklounům (kteří hlasitostí násobí svůj chabý počet) podléhá a u politiků dochází v jejich vyjádřeních již k autocenzuře šíře názorů, skrývané pod hezký název korektnost.

Obdobně se chovají i mainstreamoví novináři s obecným sklonem k levicovosti.

Toto jednání ve svém důsledku omezuje skutečnou svobodu společnosti a základy demokracie.

Dochází k autoritativnímu vnucování těch "správných" názorů pocházejících od menšin, nebo samozvaných nositelů pravdy (mnohdy jen skupiny fanatických jedinců).

Demokracie má zajišťovat vývoj společnosti směrem, který požaduje většina, ale zároveň mají mít menšiny stejná práva a povinnosti jako majorita pokud dodržují zákony daného státu, nikoliv obráceně.

7 0
možnosti

To je ale problém společnosti, že se podřizuje. Řešením této situace ovšem není odstranění demokracie. A to by se stalo, pokud odbouráme liberální demokracii. Všechny pokusy zatím vedly k diktatuře. Neomarxisty je třeba porazit v rámci demokratických pravidel, nikoli mimo ně.

0 0
možnosti

Diskutovat můžete o čemkoli, když se nenecháte zastrašit. Liberální demokracie je terminus technicus. Levicoví liberálové určitě chtějí regulovat, ale stále jsou tu i ti tradiční, kteří jsou přesvědčeni, že základem systému má být občan a stát je služba pro občana, nikoli naopak. I to je liberalismus.

1 0
možnosti

Demokracie je vládou většiny- Liberální demokracie je vládou menšin. Její prosazování a obhajobu považuji za Paradox! = „Začátek konce“, moderního liberálního světa ...

Koncept, fakticky znamená odklon od pojetí demokracie jako vlády se souhlasem ovládaných. Vláda většiny je nahrazována vládou byrokracie, jejímž úkolem je zajišťovat ochranu a práva velmi rozmanitě definovaných menšin ...

UMĚLÁ Práva, Nároky, Pravidla a svévole - „Nezávislých“ orgánů - Dostávají přednost před voličem a odpovědností vůči němu. Paradox! - „Začátek konce“ ... :-)

7 1
možnosti

Jak si představujete ten svůj demokratický systém? V textu jsem vysvětlil, co je liberální demokracie. Mám za to, že jste ho buď nečetl, nebo nepochopil.

2 1
možnosti

:-).....Říká Vám, pane autore něco senát? Pojistka demokracie, výborně placená a odkladiště méně schopných politiků! Kubera je výjímkou, Drahoš a Fišer se k tomu dorvali, jako nezvolení presidenti! A už by chtěli s Láskou demokraticky zvoleného presidenta zbavit funkce, aby prokázali, že neberou prachy zadarmo. !!!!!! Ti tu demokracii opravdu jistí ! !!

4 4
možnosti

Trochu vic vedomosti neni nikdy na skodu chcete-li neco odsuzovat, pane Novaku. Jen vas podporim ve smyslu slabeho Senatu. Ten by mel byt zarukou nasi republiky, nestat se diktaturou.

2 0
možnosti

R^

Dík za pěkný a potřebný článek! Liberální demokracie je ohrožena nejen u nás, ale i v celé Evropě a v celém světě.

U nás největším ohrožením liberální demokracie kromě komunistů a okamurovců jsou Václav Klaus a Miloš Zeman, kteří nectí demokratickou dělbu moci a kteří dokonce v době Opoziční smlouvy oskrakizovali menší strany, což částečně zmírnil Ústavní soud na popud Václava Havla.

:-)

5 5
možnosti

Bez ohledu jak diskutuji "specialiste" s tituly pred a po jmene, demokracie je jen jedna, pane Svadlenka. Chceme-li se podivat na jeji sestaveni a moznosti DIKTATURY, je dobre se zajimat o STATNICH socialnich organizacich s moznosti diktatu, podporena vlastnictvim statu ve vsech oborech.

Prava demokracie PODPORUJE jedince v jeho absolutniho osobniho rozhodovani. CR se jeste k tomu nedostala i po dvaceti letech. Osobne doufam v probuzeni ceskych obcanu pozorujici nemohoucnost EU pokracovat dal bez diktatu. Duvodem je prave silne omezovani jedince (obcana) v zakladnim zivotnim rozhodovani.

4 1
možnosti

Co je pravá demokracie, pane Lima? Psal jsem o liberální demokracii., která je v současnosti jedinou pravou demokracií (ale rád se nechám poučit o režimu, který by byl také demokratický mimo popsané atributy liberální demokracie). V rámci ní samozřejmě můžete vidět socialistické, ale také občanské tendence. Máte za to, že je třeba socialistické tendence obejít změnou režimu? Nebo jak si mám vyložit váš příspěvek?

2 2
možnosti
Foto

Já měl pocit,že je jedna demokracie, jako tradiční, historií osvědčená forma. A ejhle ona existuje ještě jedna. To by mě zajímalo jaký je mezi nim rozdíl ???? Slylšel jsem o demokracii lidové a vím k čemu vedla, stejně tak národní a vím k čemu vedla, ale o téhle ne,

5 1
možnosti

Co je "historií prověřená forma demokracie"? Můžete to rozvést? V textu jsem vysvětlil, jak to bylo. Liberální demokracie je právě ta moderní historií prověřená forma. Nebo snad víte o nějaké další?

1 2
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik