Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak to jsem si myslel, že jste větší vědec, podle toho, že oponujete v každém oboru. Ale po přečtení několika odstavců, jsem zjistil, že nepopisujete evoluci člověka, ale pana Měštana a to způsobem pubertálního hlupáka. Posmíváním si ještě nikdo úctu nezískal. Mě vaše stupidní posměšky nevadí, ale nesnáším, vaši aroganci, jež praktikujete na jiných vystihuje to vaši inteligencí, protože vědec by měl být nejen chytrý a vzdělaný, ale i moudrý.

2 0
možnosti

Ani slovem jsem se panu Měšťanovi ve svém článku neposmíval. Vidím, že jsem vás tím včerejším příspěvkem pod vaším článkem vystihnul naprosto přesně a ještě jsem ťal do živého. Děkuji, že jste mi to definitivně potvrdil. Mašíble.

4 2
možnosti
IV

Proč by nemohl kromaňonec unést sličnou neandrtálku? Nepřipadá mi to o nic méně pravděpodobné než opačná situace.

1 0
možnosti

A co by z toho měl? Nedomluvil by se s ní a ještě by věděl, že bude mít divné děti. Z našeho pohledu navíc neandertálky příliš sličné nebyly.

1 0
možnosti
Foto

Proč se snažíte dokázat něco, co dokázat nelze a zůstane jen teorií? Mohlo se tak dít, ale i nemuselo. Člověk sám sebe plně neodhalí, neboť nemá od sebe odstup a nad sebou nadhled. A nemá nadhled ani nad ostatním životem na Zemi, proto se nedoví, jak život vznikl a jak se vyvíjel. Ten výsek vesmíru, který vědec pozoruje, je nepochybně jen malá část mnohem většího celku také organické podstaty. Ta je ovšem již úplně mimo rámec lidských možností. Nemám zde na mysli nic náboženského.

0 0
možnosti

Poslední varování. Ještě jedno takové trollení a začnu vás automaticky mazat.

2 0
možnosti
Foto

Z analýzy mitochondriální DNA plyne, že všichni lidé dnes žijící na Zemi musí pocházet z jediné ženy, tzv. mitochondriální Evy, která žila asi před 150 tisíci lety. Obdobně je tomu u „ypsilonového Adama“ na základě analýzy mužského chromozomu Y. Tato populace (z počátku jen několik tisíc jedinců) se postupně vyvíjela co do schopnosti řeči, kultury a vnímání duchovní dimenze života. Pokud jde o řeč, badatelé se shodují, že k jejímu vzniku došlo zhruba před 50 tisíci lety (odhaduje se, že to vyžadovalo mutační změny stovek různých genů).

0 0
možnosti

Je mi líto, ale vy jste tento fenomén vůbec nepochopil.

https://svadlenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548374

3 0
možnosti
Foto

Evoluční teorii lze nepřímo dokázat tím, že kreacionismus nemohl fungovat, protože jakákoliv vyšší inteligentní bytost (či síla atd.) by při konstrukci člověka nemohla napáchat tolik kardinálních chyb.

Jedině nahodilý neorganisovaný chaos to může mít na svědomí.

Každému kreacionistovi doporučují, aby se nad tím zamyslel, až půjde k zubaři.

1 0
možnosti

Toho si povšiml již Jára Cimrman, viz jeho stať Zuby - pohroma huby. Stvořiteli navrhuje, že měl člověka vytvořit spíše s ústními paznehty, které by neustále dorůstaly.

3 0
možnosti
Foto

Rozdím mezi Neadrtálcem a člověkem nebyl velký. Oba dva si smrděli stejně. Takže sexovali mezi sebou. Když vědci dnešního člověka namaskovali jako neadrtálce, tak chodil po New Yorku, jezdil městkou dopravou, metrem a nikdo si jej ani nevšimnul. Nikterak se neodlišoval. Podle vědců, Neadtrálec a Homo sapines spolu splynuli v jednoho. Zajímavé je, že Nedtrálec byl lépe vybaven pro život v Evropě, než Homo sapines, který do Evropy přišel z Afriky a přesto se neudržel.

0 0
možnosti

Anatomické rozdíly ovšem jsou docela zřetelné. Ani ne tak v postavě, ta by zřejmě zapadla do variability našeho druhu. Ale neandertálci měli jiný tvar mozkovny, mohutnější nadočnicové oblouky a chyběl jim výraznější bradový hrbol. Právě proto je paleontologové rozlišili jako jiný druh, než je ten náš. Pokud by zapadali do variability našeho druhu, byly by nálezy neandertálců popsány jako náš druh. Neandertálec ovšem vlastně vypadal zrovna tak, jak si my představujeme různé "primitivy", což může být právě pozůstatek naší dávné historie. Pokud má nějaký člověk dnes podobné vzezření, znamená to spíše menší sexuální přitažlivost. Je tedy dost možné, že i toto bylo součástí tehdejší reprodukční bariéry (kromě té zjištěné na genetické úrovni). Nelze ovšem vyloučit různé rituální akty - třeba při porážce nepřítele hromadné znásilňování jeho žen (takovéto chování je u různých lidských kultur, včetně třeba "romantických divochů" Apačů, doloženo).

0 0
možnosti
Foto

Ve škole jsme se učili, že byl Australopithecus, Homo habilis, Homo erectus Neadrtálec a Homo sapines nakonec. Byli i namlováni v knize Biologie, jak jdou shrbení za sebou a rovně šel až Homo sapines. Po třiceti letech tato teorie padla. Zjistilo, se že Neadrtálec žil na zemi déle než Homo sapiens, že žili vedle sebe a geny Neandrtálců máme v sobě. Tedy jsme se spolu křížili. Kdo tyto geny nemá jsou Černoši v Africe. Máme jich k až 6 procentům. Díky jim jsme získali imunitu, ale i cukrovku. Evoluční teorii zatím nikdo neprokázal. Je to pouhá teorie.

0 1
možnosti

Tak hezky jste začal, ale zazdil jste to posledními dvěma větami. To je totiž nesmysl. Evoluční teorie je skutečně vědeckou teorií, ale to znamená toliko fakt, že je souborem testovatelných hypotéz. Ty byly již prověřeny a prokázány. Evoluční teorie je tedy nyní stejně platná, jako je platná například teorie relativity, o níž určitě nebudete prohlašovat, že je "pouhou teorií".

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik