Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Občas zlí jazykové mluví o navázání Klausovy rodiny na podivné, neblahé struktury předlistopadové, díky kterým slouží všemu možnému jen ne Evropské unii, což se poslední dobou stává zjevné. Ten starý do své ODS tahal všemožné staré, komunistické struktury, což jsme mu marně vyčítali, a ten mladý se chová stranicky velmi nekolegiálně. Nedivím se, že jeho hnutí připodobňujete SPD, že má blízko k Tomiovi. Třebas s ním jednou splyne. Občanů hňácaných k nespokojenosti je u nás stále dost!

:-)

7 1
možnosti

Přirovnání Trikolory k Vlajce je povrchně lákavé, už se vyskytlo v jiných článcích a bude se jistě používat nadále, zejména, pokud hnutí zaznamená nějaké úspěchy.

Jde ovšem jen o lacinou verbální konotaci.

Pokud jde o samu Vlajku - její historie je hluboko předválečná, za 1. republiky šlo spíše o monarchistické hnutí - ne náhodou byl jeho členem i Karel Schwarzenberg, otec "Karla s čírem". Protektorátní Vlajka neměla s prvorepublikovou mnoho společného, což se po válce příliš nerozlišovalo. Zajímavé je, že ji stejně E. Moravec v roce 1943 rozpustil. Poté někteří bývalí "vlajkaři" založili Kuratorium pro výchovu mládeže, které už bylo echt kolaborantské. Jeho činnost, zaměřená mimo jiné na rekreaci a sport, byla ovšem populární a úspěšná. Vrcholem propagačního umu byla nepochybně akce "Odkaz Reinharda Heydricha" - rekreační pobyty učňovské mládeže. Pod stejným názvem probíhala i rekreace dělnictva organizovaná odborovou ústřednou. Mám v archívu odborářské týdeníky z té doby, a to je zajímavé počtení, až na toho Heydricha stejné jako pozdější blafy ROH.

Čs. národní demokracii bych tak jednoduše neodbýval - patřili k ní mimo jiné Karel Kramář a Alois Rašín, šlo o regulérní politickou stranu podílející se takřka na všech prvorepublikových vládách do poloviny 30. let.

2 0
možnosti

Víte, proč Moravec Vlajku rozpustil? Hned po okupaci v březnu 1939 chtěla provést převrat a nastolit svou vlastní kolaborantskou vládu. Nacistům se to tehdy nehodilo do krámu, tak jim to zatrhli. I potom byla Vlajka dost radikální, takže ji nakonec nechali zrušit.

0 0
možnosti

Tolik pokřivených hloupostí na tak malém prostoru se najde jen výjimečně. Znásilňujete historické skutečnosti, jak se vám hodí. A vaše nenávist k demokracii bez přívlastků jen ukazuje na to, jak hodně jste postižen novodobým morem zvaným liberální demokracie.

Tvrdíte, že Národní demokracie chtěla "demokracii bez přívlastků" a odmítala liberalismus (ale myslíte liberální demokracii) - chtěl bych vás požádat o historický zdroj, z něhož čerpáte.

Liberální demokracie je novodobé náboženství (ten termín není z mé hlavy, je převzat z Hayekovy Cesty do otroctví, kde před nebezpečím nových náboženství varuje). Toto novodobé náboženství je u nás pouze cca 5-10 let, ale tváří se, jako by tu bylo odjakživa. Ta přetvářka je snadno prokazatelná. Stačí si například přečíst knihy od Hayeka, což je jeden z nejslavnějších liberálů, a zjistíte, že ve svých knihách termín "liberální demokracie" nepoužívá. Pak se podívejte na naši Ústavu - zjistíte, že se v ní píše o demokratických principech nikoli liberálně demokratických principech !!! A co ODS, která se v poslední době k liberální demokracii přihlásila? Pročpak se asi jmenuje Občanská demokratická strana a nikoli OLDS - Občanská liberálně demokratická strana? Protože v době vzniku ODS žádné totalitně laděné nové náboženství zvané "liberální demokracie" prostě neexistovalo!!!

Osobně moc ani nechápu vaši nenávist vůči našim vlastencům. Když se podíváme např. na dobu okupace, jak velké množství jich zahynulo. Podívejte se na Valčíka, Kubiše, Gabčíka, kteří spáchali atentát na Heydricha. Ten atentát provedli z vlasteneckých pohnutek, aby naše zem byla svobodná a demokratická. Asi netušili, že se za pár desítek let se najde řada zfanatizovaných liberálně bolševických noků, kteří jimi budou otevřeně pohrdat.

Tato republika je naštěstí (dle Ústavy ČR) stále postavena na demokratických základech (tedy demokracii bez přívlastku). A pevně věřím, že tomu tak dlouho i bude.

13 0
možnosti

Matete pojmy. Liberální demokracie je přesně definovaný politologický pojem. Znamená přesně tu formu demokracie, jak se vyvinula za osvícenství. Pokud ji odmítáte, tak by mě zajímalo, jak si demokracii představujete vy. Nakonec vyloženě lžete, že v době vzniku ODS žádná liberální demokracie neexistovala. Ta totiž existovala už za první republiky.

Jinak také dost překrucujete. Nevím, kde jste přišel na to, že nenávidím vlastence. To není pravda. Rozlišuji ovšem skutečné vlastence a “takyvlastence”. Obdobně je rozlišoval už Karel Havlíček Borovský.

1 0
možnosti

Napsal jste to velmi výstižně.Politik hájící národní zájmy je populistou.Fuj.Správný politik hájí zájmy své partaje.

4 0
možnosti

To jste moc nepochopil. Ale díky za názor.

1 0
možnosti

Měl by jste být ve svých soudech opatrnější, abyste se za 2 roky po volbách nedivil. Dnes jsem mluvil s několika známými, většina z nich mladému fandí a jsou zatím ochotni mu to v budoucnu hodit. Teď už se mohou "novináři" snažit něco na nový subjekt nebo jeho zřizovatele najít a pořádně ho pošpinit, aby to bylo správně tzv. na český způsob.

6 1
možnosti

Ale to je docela možné. Strana jistot má polovinu voličů - to jsou ti, kdo volili Zemana. Pokud si mají vybrat, volí ANO, KSČM, SPD, ČSSD. Teď mají i Trikolóru. Neplatí to absolutně, ale zatím je legrační, že Václav Klaus mladší nic lepšího nepředstavil. Vaši známí to dají Klausovi a oslabí někoho jiného z tohoto bloku. Bohužel je ten opačný blok ještě roztříštěnější, to je větší problém. Jeho voliči třeba volí Piráty, kteří mají ve skutečnosti blíže k bloku levice. Asi bude chvíli trvat, než se to vyrovná. Ale každopádně budou asi velice překvapeni ti, kteří jsou nyní proti Babišovi, jak jim VKML vytře zrak, až s Babišem půjde: přeče je třeba především prosazovat program. Čili taktika Hamáček.

7 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS