Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní doktorka Pechová neřekla, že byl virus uměle vyroben. Řekla, že část kódu RNA je podivná a že by měla být předmětem dalšího zkoumání. Vy vědci byste měli hypotézu o umělé nebo přírodní mutaci koronaviru potvrdit, nebo vyvrátit. Pokud to tedy je možné.

5 0
možnosti

A když někdo řekne, že ho vytvořila bludička, také se tím mají vědci zabývat? Molekuly RNA zaujímají prostorovou strukturu. Na ni se pak váží regulační proteiny. Dokud jsou schopny tuto strukturu rozpoznat, ta regulační oblast funguje. Čili i v ní mohou probíhat mutace, dokud se ta struktura nezhroutí. Nijak se to neliší od mutací přímo v proteinech. Některé mutace, a to i dost zásadní přestavby, funkci proteinu prakticky neovlivní. Jiná, klidně i bodová mutace natolik změní strukturu klíčového místa proteinu, že ho okamžitě vyřadí. Tohle všechno je známo. Právě proto je naprosto předčasné říkat, že virus vypadá jako umělý. Zatím tomu nic nenasvědčuje. Je třeba opatrnost, protože se toho akorát chytnou konspirativci. A poznámka na závěr: vůbec nedává smysl, proč by někdo rozsáhle předělával virový promotor. Co by tím sledoval? Podotýkám, že je úplně jedno, jaký promotor ten virus má, pokud produkuje proteiny, jimiž nemůže ohrozit člověka. Právě proto se onen výzkum z Nature Medicine zaměřil právě na proteiny, jimiž virus proniká do buňky. A ukázal, že s velkou pravděpodobností vznikly přirozenou cestou.

1 1
možnosti
DP

Mimo misu, poznamka o pravych nestovicich. Nekdy v roce 2004 jsme meli v praci skoleni o virologi. Podle teori prednasejiciho virus nestovic preskocil na cloveka az po roce 10000 pred nasim letopoctem. Jako operny bod hranice 10 tisic let uvadel skutecnost, ze imunita americkych indianu na nestovice neexistovala a nakazeni znamenalo na rozdil od treba Aziatu skoro vzdy jistou (a desivou) smrt. Znamenalo to tedy ze indiani neprisli pred prichodem evropanu do styku s nestovicemi a jelikoz migrace z Azie do Ameriky skoncilo kolem let 10 tisic A. C., tak virus nestovic musel na cloveka preskocil ze zvirat az po teto hranici 10 tisic let. Na druhe strane indiani meli dobre vyvinutou imunitu vuci velmi potentni mutaci (ke ktere zrejme doslo az na americkem kontinentu) bakterie zpusobujici syfilis a tak indiani "oplatili" evropanum nakazu nestovicemi nakazou "silne" bakterie syfilitidy, na kterou imunita u evropanu nebyla vyvinuta.

0 0
možnosti

Máte pravdu, chybně jsem si to pamatoval. Opravím.

0 0
možnosti
JH

J22a62n 98H15u68r21k90a

21. 3. 2020 3:25

v roce 1996 USA neochotně připustila lékařské pokusy s krví primátů v Africe NA ZAČÁTKU 20 STOLETÍ z důvodu (PŘEDEVŠÍM HORMONÁLNÍ) léčby a odolnosti člověka mimojiné i hledání léku na mužnost a sexuální nemoci (údajné ověřování již započatého výzkumu Anglie...) vzhledem ke klanovým válkám a přesouvání výzkumu přiznali že možná některá pokusná zvířata byla domorodci zkonzumována a tím mohlo ale nikoliv muselo jak bylo zdůrazněno dojít k blíže nespecifickým mutacím vedoucím k vytvoření kmenu HIV...

ohledně nové corony si myslím že ta potvora se teprve zabydluje děsí mě její schopnost udržet energii v závislosti na protetičnosti protonové vazby a zvláštní reakci na kovy nikoliv plyny ...a jestli tohle někdo vypustil jako zkušební vzorek vzhledem k testu možných mutací tak si byl dobře vědom že zatím zde zdůrazňuji zatím se jedná jen o poměrně neškodnou mutaci která do budoucna může být zneužita ...doufám že se mýlím...P.S Pište prosím častěji děkuji

2 0
možnosti
JH

J31a94n 66H66u50r82k32a

21. 3. 2020 3:28

sakryš šotek nikoliv protonové ale proteinové ..mé myšlenky asi někde u Hvězdných válek;-€:-P

0 0
možnosti
JB

Genetické manipulace se provádějí, ovšem jestli se dají zpětně zjistit nevím. Ale jen z faktu, že se dá něco takového udělat nikdo z podezření a konspirací neunikne a pravdu se nedozvíme.

2 0
možnosti
ŠS

Kdo jsi, že zpochybňuješ uznávanou a elitně vzdělanou MUDr. Pekovou? 8-o Chápal bych to, kdyby ty argumenty dávaly smysl, ale nedávají. Ani když na ně kouká selskej rozum.

1 1
možnosti
ŠS

Jednak mi příliš nedává smysl, proč by se někdo pokoušel vyrobit koronavirovou nákazu, která by se ničivě šířila v lidské populaci, když už měl k dispozici SARS či MERS. Navíc COVID-19 není zdaleka tak nebezpečný jako tyto dvě nákazy.

Zdroj: https://svadlenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747779? MUDr. Peková řekla v rozhovoru, že jádro viru (velín) bylo zcela chaoticky rozbořeno. To znamená, že se na něm pracovalo a práce zůstala nedokončena. řekla také, že COVID-19 je SARS COV 2, což značí, že COVID-19 a SARS byly nějak spojeny do sebe, aby zřejmě nový virus získal nové vlastnosti, nebo neztratil ty staré a získal nové...atd. Syntézou se stal SARS COV 2.

1 0
možnosti

Jenže to je právě blbost. SARS-CoV má v těch klíčových proteinech jiné mutace, než které má SARS-CoV-2. Zjevně tedy vznikly nezávisle na sobě. Takže někdo musel vzít virus, který měl mutace umožňující mu přenos na člověka (ovšem slabší než původní virus SARS-CoV), a pak by začal přestavovat jeho virový promotor. Přičemž předpokládám, že by to musely být zcela náhodné zásahy, protože my pořád moc nevíme, co to udělá s prostorovou strukturou té regulační oblasti. Krom toho, když ji změníte moc, musíte také změnit ten virový regulační protein, aby se tam zase mohl vázat, což je opět složitá práce pokus-omyl. Příliš nedává smysl, proč by se do toho někdo měl pouštět, protože takhle se výzkum nedělá. Větší smysl dává, že to vzniklo postupnými náhodnými mutacemi. Jediné, čemu bych byl ještě jakžtakž ochoten věřit, je, že někdo mohl pasážovat na lidských buňkách nějaký přírodní koronavirus, až u něj vypěstoval schopnost šířit se v nich (to už se jednou podařilo s virem ptačí chřipky). Jenže to není cílená genetická manipulace. Zase je to postupná evoluce.

1 0
možnosti
Foto

A víte, za co se měl omlouvat prezident Carter jedné rodině? Inu za to, že záměrně jí byly podávány místo penicilinu placebo na léčbu syfilis v padesátých letech. A mělo tuším jít o černošskou rodinu. Dočetl jsem se o tom někdy na počátku tohoto století v jednom časopise pro české zbohatlíky. Takže nevím, do jaké míry je moje paměť přesná.

Ale i Amíci byli schopní vést bakteriologickou válku s vlastním obyvatelstvem, viz též prodej nakažených houní neštovicemi Indiánům.

Takže se nedivte, že někteří jsou schopní uvěřit konspiračním teoriím. To je ani KGB nemusela moc šířit.

Ale že byl konvirus skvělou humanitární zbraní?

2 1
možnosti

Neodvádějte pozornost. Virus HIV nebyl připraven uměle, je to dezinformace záměrně rozšířená ze SSSR. A obdobnou dezinformací je i ta současná o koronaviru.

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik