Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P27e77t42r 96F54r32a59n14ě53k

16. 11. 2018 18:57

V přehledu mám pocit chybí dění okolo spisu. Kvůli zásahům premiéra do výkonné moci státu se senát shodl na tom, že by měl až do ukončení vyšetřování odstoupit pan Babiš z funkce premiéra.

Osobně si nemyslím, že by pan Babiš byl mafián (mafiáni jsou lidé, kteří jdou přes mrtvoly). Obávám se však, že jej pronásleduje paranoia a to je při jeho funkci dost závažný problém. Říká, že nic protizákonného neudělal, ale brání vyšetřování, což na něj vrhá špatné světlo, protože neexistují žádné důkazy, že po něm skutečně nějaká mafie jde a že na něj Čapí hnízdo mistrně navlékla.

Chápu pohled jeho zastánců. Je to vytrvalý pracant, který se mezi politiky hledá těžko. Lidé chtějí vidět, že politici neberou jenom platy, ale odvádí dobrou práci. Mnozí by byli ochotní přivřít oči, zvlášť když zákony EU bývají kolikrát až absurdní.

Jenže součástí politického vystupování musí být i silná víra v právní stát a striktní dodržování zákonů bez ohledu na to, že některé jsou špatně napsané. Dokud je zákonodárci nepřepíší, musí se i takové zákony respektovat. Nikoho neopravňuje pochybnost ve správnost zákona k tomu, aby jej obcházel (v tomto případě zákon o dotacích; dle mého názoru však upřednostňovat malé podniky před velkými až tak špatné není - když už ty dotace musí být). Pokud voliči pana Babiše vnímají zákony jeho očima, tedy že některé je klidně možné obejít (obcházení je totéž co podvod), potom se prosím nad tím zamyslete trochu do šíře, zvláště co se týče nebezpečí fatálních důsledků svévolného obcházení zákonů ve velkém. Přirozeně, že dokud o právní stát nepřijdeme, nemůžeme chápat jakou má cenu. Zkuste si prosím dobře představit, jak to asi tak může fungovat ve státě, kde se svévolně obchází zákony anebo se tvoří podle jednoho člověka ... než se svými hlasy o podobnou zrůdnost přičiníte.

Pro úplnost přidávám odkaz na Rušno kolem spisu Čapí hnízdo:

http://www.ceska-justice.cz/2018/11/rusno-kolem-spisu-capi-hnizdo-inspekce-si-prisla-otisky-dna-vysetrovatelu/

1 0
možnosti
Foto

A vite, že existuje důkaz, že po Babišovi jde mafie. V době, kdy byla jistým firmám odmítnuta dotace, vynořilo se trestní oznámení na Čapí hnízdo.

0 0
možnosti

J32i24r54i 26T56i59c58h81y

16. 11. 2018 16:09

Stale se to tu omila o capi afere, ja o ni nic nevim, z tohoto clanku jsem se o ni nic nedozvedel.

0 0
možnosti

Vy nesledujete média? Andrej Babiš v roce 2008 převedl malou část své firmy na své děti, aby mohl předstírat, že se jedná o malý podnik, a čerpat dotace určené pro malé podniky. Ono Čapí hnízdo bylo ovšem stále propojené s jeho firmou, a jakmile skončily podmínky dotace, stalo se opět její součástí. Policie to kvalifikuje jako dotační podvod. Neboli: Babiš se pokusil podvodem získat padesát milionů. Jedná se o škodu velkého rozsahu a Babišovi hrozí 12 let vězení. Obviněny jsou i jeho děti, které se ale zatím vyhýbají výslechu. Téhož názoru jako naše policie je i Evropský úřad pro boj s podvody.

2 0
možnosti

J92o26s82e16f 39N55i25k28l

16. 11. 2018 15:15

..takových dotačních podvodů máme u nás určitě více a ještě více těch privatizačních...

2 0
možnosti

Kdo z těch podvodníků dělá premiéra?

5 1
možnosti

J30i81r48i 72B25o48r

16. 11. 2018 15:08

Tak mě napadá.Údajně byl mladý Babiš za svědka na svatbě jeho otce. Je ta svatba směroplatná?:-)

4 0
možnosti
Foto

I kdyby nebyla, byl by v tom nějaký rozdíl?

2 0
možnosti

J49a18n 24R70á40ž

16. 11. 2018 14:10

Schizofrenik je schopen vyprávět naprosto souvisle a věrohodně příběhy, kterým každý, kdo neví o jeho chorobě uvěří. A při tom tam nemusí být ani zrnko pravdy.

To je vše, co si myslím o uměle vyrobené kauze Babiš jun.

Nic to ovšem nemění na mém názoru, že mít Babiše předsedou vlády, je větší ostuda a průšvih, než kdyby by jím byl Milouš Jakeš.

PS. Už to jak hned zpočátku jejího vypuknutí komentoval Babiš kauzu Čapí hnízdo, jak se do svých protimluvů zaplétal, jak dokazoval každé nové tvrzení argumenty, které nijak logicky nezapadaly do jeho předchozích slov a jak pak četl ve Sněmovně prohlášení k této kauze, které mu evidentně někdo připravil a vypadalo to tak, že pořádně nerozumí tomu, co čte, ve mně vzbudilo pochybnosti o jeho IQ. Jak reaguje dnes, jen prohloubilo moji pochybnost, že je to opravdu on, kdo sám vybudoval to obrovské impérium Agrofert. Začínám věřit tomu, co se o Babišovi vyprávělo v devadesátých letech v zákulisí: Že než schopný podnikatel je spíše "bílým koněm" bývalých struktur StB,popřípadě KGB, které u nás potřebovaly vybudovat systém pro zajištění vlivu v podnikatelských kruzích a získání finančních zdrojů k pozdějšímu mocenskému ovládnutí české politiky. Podotýkám, že nejsem velký příznivec konspirací, ale kolem podnikání a politického působení Babiše je těch náhod nějak moc!

Viz: http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new

7 0
možnosti
Foto

pro mne jsou důležitější jeho výsledky v práci než to jak je schopen odrážet úkladné útoky od daleko větších podvodníků než je on sám. Souhlasím, že to mu moc nejde. Kladně hodnotím, že se ho lumpové jakým je Kalousek a jeho banda bojí. Během jeho vlády nejsou kauzy, dálnice se staví laciněji, rozpočet je takřka vyrovnaný, přestože se "rozhazuje" víc než dřív a zahraniční politiku dělá vlastenecky a reprezentativněji než jeho předchůdci. Už samotný fakt, že je miliardář mu v očích "kapitalistického" Západu pomáhá při jednání. Západní politici si ho musí vážit mnohem víc než třeba Bartoše, či nevýrazného Fialy, který v životě nedokázal nic.

3 4
možnosti

J42o14s53e54f 52N67i66k81l

16. 11. 2018 14:00

...kauza Čapí hnízdo je dávno vyčpělá a příští možné předčasné volby neovlivní...je to marné...

1 2
možnosti

Nejde o volby. Babiš by měl být za ten dotační podvod potrestán.

3 1
možnosti
Foto

Poněkud opomíjíte skutečnost, že pan Babiš mladší je švýcarským občanem, takže je to starost švýcarská policie. Proč tedy asi dosud neučinil dotyčný trestní oznámení, že byl unesen? Včetně legality jeho pobytu na Krymu.

Hypotéza: Pan Babiš je si dobře vědom, že pokud se mu nepodaří prokázat únos, tak si vědom toho, že má problém jak s ukrajinskými, tak možná i se švýcarskými úřady kvůli svému pobytu na Krymu.

1 1
možnosti

Mnohokrat jsem se zde uz ptal jak ten Andrej Babis junior k tomu svycarskemu obcanstvi prisel. Nikdo mi zatim neodpovedel. Vy to jiste budete vedet.

0 0
možnosti

Ten chlap má skříně plné kostlivcu. Který vypadne příště? Blbý je, že za ním stojí prezident. A to mu nahrává. Btw. zítra je 17. listopadu, chystá se něco? Čas už nastal.

2 1
možnosti

P36e12t70r 18B21u14r77i22a90n

16. 11. 2018 12:00

Souhlas, karma.

Nic si nepamatuju, ničemu nerozumím, nechápu to, ale takhle to určitě nebylo. To je v kostce vyjádření Babiše prakticky ke všemu.

2 0
možnosti

A22d90a79m 91M22a94l63ý

16. 11. 2018 11:52

Velmi dobré shrnutí i otázky

0 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 840x
Buněčný biolog se zájmem o historii i veřejné dění. Vášnivý turista a člen ODS. ------- V tomto blogu bych rád popularizoval přírodní vědy, protože když občas vidím seznam článků v rubrice Věda, mám dojem, že by jí slušel jiný název, například "Dojmy, okultismus a mimozemšťané". Čest světlým výjimkám.

† únor 2021

Seznam rubrik